SEMLOR
Semlor goa o lagom stora :)
12 st
75g smör
2 dl mjölk
25g jäst
0,5 dl socker
1krm salt
1tsk stött kardemumma
1 ägg
7dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 uppvispat ägg till pensling
Smält smör o blanda i mjölk, ska bli fingervarmt
smula ner jästen i en bunke och lös upp med mjölken o smöret.
Blanda i socker salt kardemumma ägget o 6dl av mjölet!
(1dl sparas och blandas med 2 tsk bakpulver)
Låt jäsa övertäckt ca 30 min, häll upp på bakbord o knåda in mjölet o bakpulvret.
Dela i 12 bitar, rulla runda bullar o lägg på bakplåtspapper, låt jäsa 20 min till.
Pensla och grädda i ugn 225 grader (jag har 200grader i min varmluftsugn, blir varmare)
Fyllning:
Inkrom från bullarna
blandas med 0,5dl mjölk (jag tar mer)
och 75g mandelmassa (jag tar 200g)
2dl vispgrädde (jag tar arlas mat o bak 26% m mycke vaniljsocker i)
florsocker att sikta över
Skär av locken o gröp ur bullarna o blanda med mjölken o riven mandelmasssa.
lägg tillbaka fyllningen i bullarna, Vispa grädden o klicka ut på bullarna lägg på locket pudra över florsocker, NJUT!
|
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar