Mat/Bak/Recept

VILJAS DOPTÅRTA (HITTAR INTE DE ANDRA BILDERNA O LYCKAS INTE VRIDA  BILDEN :)


GLASSDRINKAR MED LINGONDRICKA O SPRITE

MORMORS RECEPT PÅ MARIEKEXMUFFINS MED NOBLESS

JORDGUBBSTÅRTA MED LEMONCURD OCH MANDELMASSABOTTEN

ADVENTSCAFÉ <3

HALLONGLASS MED MARÄNGTOPPING

HALLONTÅRTA

KNÄCKKORGAR MED GLASS O MYLTA

INKOKTA PÄRON MED KANEL O ÄKTA VANILJSTÅNG KARDEMUMMA MM

JULBORD HEMMA HOS OSS, HÄR HITTAR MAN DET MÄSTA :)

JULBORD

KNÄCKKLUBBOR

PRÄST OST OCH FÄNKÅLSPAJER TILL KRÄFTSKIVA

ROCKY ROAD

SAFFRANS KANDERADE MANDLAR

SNOW CRACKERS

BARNENS KALASDRINKAR

CHOKLAD O MINT TRYFFEL, MIN FAVORIT!







ÄPPEL & KANELMUFFINS MED CRUMBLE
(Räcker till ca 8 Stora el 12 små)

Sätt ugnen på 175 gr varmluft om Stora muffin o 200 gr om Små.
100 g smält smör
2 ägg
1.5 dl socker
1 tsk vaniljsocker
2 dl mjölk
rivet skal av 1 citron
4 dl mjöl
2tsk bakpulver
1 nypa salt
Vispa ägg, socker o vaniljsocker pösigt, rör i smör o mjölk och rivet citronskal (det uteslöt jag o blev bra ändå)
 blanda mjöl bakpulver och salt o rör ner i smeten.
Fyllning
3 stora äpplen
1 msk smör
2msk socker
2tsk kanel

Skär äpplena i små klyftor, stek i smör socker o kanel o låt svalna.
Blanda sedan ner i smeten
Fyll därefter muffins formarna

Smuldeg "crumble"

75g smör
2 dl havregryn
1 dl vetemjöl
1 dl socker

Nyp i hop till smulig massa och strö över muffinsarna, grädda ca 20 min för stora och 12-15 min för de små.

RÄK & AVOKADOSALLAD

Hackade mycket avokado, pressade över citronsaft blandade i  finhackad gurka,
 tomat, majs och räkor, blanda i hop o lägg på en botten av ruccola.
Jag hade kokt ägg och hemgjord rhode iland sås.

SMÖRGÅSTÅRTOR KAN BESTÄLLAS HOS MIG 
MARÄNGPAVLOVA MED LEMONCURD OCH FÄRSKA BÄR


STEKT STRÖMMING MED POTATISMOS OCH DILLSMÖR
FÄRSBIFFAR MED RÖDKÅLS COLESLAW  & RÖDBETOR MED CEVRE

HALLON OCH CHOKLAD SUFFLÉ
SURDEGSLIMPOR BAKAT MED RÅGMJÖL
ITALIENSK SALLAD MED SERRANOSKINKA MOZARELLA OCH BALSAMICO 

GORGONZOLA SPÄCKAD LAXFILE




SEMLOR



Semlor goa o lagom stora :)

12 st

75g smör
2 dl mjölk
25g jäst
0,5 dl socker
1krm salt
1tsk stött kardemumma
1 ägg
7dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 uppvispat ägg till pensling


Smält smör o blanda i mjölk, ska bli fingervarmt
smula ner jästen i en bunke och lös upp med mjölken o smöret.
Blanda i socker salt kardemumma ägget o 6dl av mjölet!
(1dl sparas och blandas med 2 tsk bakpulver)
Låt jäsa övertäckt ca 30 min, häll upp på bakbord o knåda in mjölet o bakpulvret.
Dela i 12 bitar, rulla runda bullar o lägg på bakplåtspapper, låt jäsa 20 min till.
Pensla och grädda i ugn 225 grader (jag har 200grader i min varmluftsugn, blir varmare)

Fyllning:

Inkrom från bullarna
blandas med 0,5dl mjölk (jag tar mer)
och 75g mandelmassa (jag tar 200g)

2dl vispgrädde (jag tar arlas mat o bak 26% m mycke vaniljsocker i)
florsocker att sikta över

Skär av locken o gröp ur bullarna o blanda med mjölken o riven mandelmasssa.
lägg tillbaka fyllningen i bullarna, Vispa grädden o klicka ut på bullarna lägg på locket pudra över florsocker, NJUT!


FANTASTISKT GOTT FRÖBRÖD MED SOLROSFRÖN OCH RUSSIN 





































Inga kommentarer:

Skicka en kommentar